Friday, July 30, 2010

:: berakhirnya perjuangan sahabat jauh me ::

hummm.. takziah dan alfatihah.. atas kehilangan beliau.. seorang sahabat jauh.. yang berpantang ajal melawan maut selama 2 bulan sebelum dijemput pulang ke pangkuan Ilahi lewat petang tadi.. hummm.. pulang sudah seorang lagi anak adam ke pangkuan maha pencipta.. moga roh beliau ditempatkan di kalangan kekasih-kekasih ilahi.. amin..

Thursday, July 29, 2010

Berita Harian Online | Tuala wanita dalam rahim

Berita Harian Online | Tuala wanita dalam rahim



OMG.. sungguh careless... nasib baik laa dia g wat pemeriksaan awal.. haih..

:: cerita seorang kawan baru ::

OMG... today..seorang hamba tuhan tu ask me my no at my fb... many times before too.. and me memang tak pernah give my no. then tiba-tiba..... jeng jeng... he buzz me again.. oh my his gf lak this time log in as him... telling me dont wory she is not angry wif me.. OMG.. sudah jadi drama minggu ini pula.. dia sedih her bf do like this to her.. memang tak dinafikan her bf sedikit noty yea.. she said her bf baru nk kenal dunia fb ni.. hummm.. faham perasaan dia... susah kan lelaki ni.. tak pernah cukup dengan satu gf.. kenapa yea suka buat macam ni? she said dia yang salah sebab tak pandai jaga her bf nya perasaan.. ohh my dear gurl, u must let him noe what is ur feeling bila dia buat macam ni.. nanti he pijak kepala u.. love, cinta.. is a heart bonding from 2 soul, 2 heart.. if tak kongsi perasaan apa guna realation kan? hummm.. kepada all gurl, kita mesti hati-hati dengan alam maya ni.. dont u ever give ur no unless u really noe the person.. ambil ikhtibar ok dari cerita i.. haihh.. kesian that gurl.. like what she said, even i x layan her bf flirt, but he will flirt wif other gurl lak.. hoohhh.. jangan sesekali rosak kan hubungan orang lain!! hummm..

Wednesday, July 28, 2010

:: sabar ::

im not in good mood either in good shape this few days.. lost tak tahu ke mana.. semua seems blurr sahaja.. huhhh... life is not easy huh? nuthing much we can do selain sabar, yup sabar itu separuh dari iman.. mohon me dilkuatkan iman.. amin..ive got my training schedule ready.. humm.. no class sat and sunday.. semua from 9am to 6pm.. huhhhhhhh.. then me will start at bank.. macam tak ready pula..
ohhhhhhhhhhhhhhhhhh.. rindu mak.. rindu adik..

Tuesday, July 27, 2010

:: pegang tangan aku kuat-kuat ::

pegang tangan aku kuat-kuat,
sebelum aku terlepas jauh..
pegang tangan aku kuat-kuat,
sebelum aku lupa siapa kau..
pegang tangan aku kuat-kuat,
sebelum aku hilang sayang buat kau..
pegang tangan aku kuat-kuat,
sebelum aku tahu siapa kau..
pegang tangan aku kuat-kuat,
sebelum aku hilang hormat buat kau..
pegang tangan aku kuat-kuat,
sebelum aku hilang cinta buat kau..
pegang tangan aku kuat-kuat,
sebelum
aku
pergi
tinggalkan
kau
.....
....
...
..
.






:: hujan batu ::

this morning, me lihat hujan batu (ais) at my home  for a first time in my life!! only half of my house sahaja yg hujan.. OMG.. memang me jakun.. -_-" .. ais tu besar gak la.. hujan ais tu berhenti betul-betul after azan subuh habis.. maha kuasa tuhan pencipta alam...
then this morning juga me dapat email dari hr, my commencement date 5 august 2010.. syukran.. another good news.. call my mak and nenek today.. semua sihat.. up date baju kuurng raya dah ada 2 pasang ok.. -_-"  ..

:: u and me ::

u and me,
both are living in this relation,
u and me,
both are living to joy this relation,

this life are very strange,
some relation dont even have a name...

Sunday, July 25, 2010

:: pada dia ::

pada dia,
yang merampas lena..
pada dia,
yang mencuri hati..
pada dia,
yang membawa rindu..
 pada dia,
akhirnya cinta bermusim..


Friday, July 23, 2010

:: nota kasih sayang dari sahabat yang jauh ::

Ilham Bob July 23 at 1:12am
Seandainya suatu hari nanti kau sedang terluka....dan tiada sesiapapun untuk kau berpaling...aku disini sentiasa menghulurkan tangan untuk membalut lukamu dengan wangian kasih sayang seorang teman sejati...
kiranya pada suatu musim resah yang mendatang...kau tiada tempat untuk mengadu dan tiada siapa yang sudi berkongsi kedukaanmu serta menyapu air matamu...ku disini menghulurkan kesetiaan silam agar kau dapat menyandarkan air matamu dibahuku,lalu aku akan mengesat air mata kasihmu itu dgn jari jemariku yang pernah kau kucup lewat musim yang lalu....
TEMAN...hidup ini tidak selalunya indah,ada kalanya cerah dan ada kalanya mendung....hidup belum tentu seindah mimpi yang di idamkan,dan mimpi yang indah belum tentu menjadi kenyataan.oleh itu,seandainya gerimis melintisi perjalanan laramu pada musim yang mendatang,kembalilah ke lorong haruman hatiku yang sentiasa terbuka untuk menyerikan semula senyuman di wajahmu....
TEMAN...masihkah kau ingat pesanku dulu:-
if one day...you don't have someone sincere to turn on....and you don't have a shoulder to cry on...i am always here to care you forever...
TEMAN....
tentang diriku ...usahlah kau curigai kesetiaan dalam persahabatanku...biar apapun yang akan terjadi padamu,aku masih seperti dulu...menyayangimu,merinduimu tanpa sedikitpun berubah walaupun kau pernah menyakiti hati dan perasaanku....

TEMANMU
ilham@bob 
 

-_-"
terbangun.. and me receive this lovely note from close fwen of mine.. kudos to this note.. 

Thursday, July 22, 2010

:: pergi membuat s pass ::

today g wat s pass card.. hoooyehh after this tak yah chop passport lg..  hooyehh juga sekali lagi kerana everything run smoothly masa wat tadi.. tak ramai orang, cuma gamba me asoh tu kata tak ikut standard.. pic me tak nampak telinga.. -_-"  .. dah memang telinga kecit nak wat macam mana kn kn?? tak nampak telinga pun nak kecoh gak.. haihhh... but at the end she accepted gak my pic.. it took only 45 min to settle everything.. bagus bagus.. big clap for mom sg...
then...
ada seorang makhluk tuhan ni, yang dah janji to meet up today and fetch me dari custom.. tapi mungkir janji.. geram! tapi tak pe lah.. malas dah nak jumpa siapa-siapa pun. mood tak berapa baik gak.. tadi rasa nak sangat sleep. now tak dapat sleep pula..  haihhh... asik mengeluh saja... -_-"
and call mak today... talk to my lil bro kimi.. rindunya.. along syg kimi.. sepenuh hati along!

Tuesday, July 20, 2010

:: surat kasih sayang me kepada eryn ::

kenapa letak pic dua ekor panda yang demoks yang bersuka ria main salji?? kenapa??
motif nya.. kita mesti saling tolong menolong dan sayang menyayangi.. tak kisah laa walau seberat mana pun kawan kita.. oppsss.. seberat mana pun masaalah kawan kita ok kawan-kawan... sharing is caring.. like sharing mamam cheese cake ngn bf.. kn sweet!! macam tu laa juga dengan kawan-kawan.. hummm.. kenapa me merepek merabai??
sahabat baik zaman muda mudi dahulu kala.. berdepan dengan masaalah jiwa kacau.. haihhh... kasihan sahabat me.. apa yang harus me buat untuk cheer kan dia semula? she is a very bubly girl.. tak sanggup baca her wall.. owwhhhh... sungguh menyuntuh hati ok!
mahu maki jantan itu juga!!!  

darl eryn.. sabar yea syg.. redha dengan ketentuan ilahi syg.. jodoh u dengan dia sampai disini sahaja.. i noe.. it is tough.. it is rough.. but he dont deserve such a lovely girl like u as his partner, darl... u masih ada i, elly, syu, and ramai lagi yang care and love u more than him! i noe too, thousands times maybe ppl said to u, to b brave, to sabar.. yea im saying that too to u, but my prays are always for u darl.. me mahu yang terbaik for u eryn darl!! jangan give up.. kutip semua sisa semangat u, and tinggalkan dia jauh dalam hari-hari lepas u ok darl.. life must go on.. jangan bazir kan air mata u for him.. fokus to ur kerjaya and family.. me rasa this is a time for u, to pemper and love ur self more than before.. me sayang u darl...


owhh yea, me noe u like panda.. thats why letak pic panda.. yg bawah tu me (sebab nampak kurus skeat), yang atas tu u ok.. -_-"  .. luv u darl!

myMetro | Dianggap bawa sial

myMetro | Dianggap bawa sial


SELAMAT...anggota polis menyelamatkan kanak-kanak menjadi mangsa  dera  bapa saudara.


kesian laaa. melecur.. retak tulang.. tak ada hati perut betul.. yang emak pun sama gatal!! nak lari iut bf pun bawa uh anak sekali... hisshh!!!

:: siapakah mereka ini? ::



nothing.. just nak letak this pic... just nak bgtahu sahabat baik saya.. nama dia wati and sap.. ok itu sahaja.. sekian terima kasih.. -_-"

:: tahun mengembangkan ahli masyarakat adalah tahun 2010 ::


hahhaa,, tajuk macam ahli parlimen mambahaskan hal ehwal semasa sahaja... tapi kan betul tahun ni je kan rasanya lebih dari sepuluh kawan sekolah yang mengandung... kawan-kawan sekolah yea kawan... belum tercampur lagi kawan-kawan tak satu sekolah.. kenapakah yea? hummm.. bersempena entry ini juga dimaklumkan sahabat baik saya iaitu puan sapiah telah pun juga menjoin kan diri beliau kedalam group orang yang preggy dan bakal ber anak... -_-"  ... tahniah puan sap... owhh sangat bangga sekali... dan juga tak sabar mahu cium pipi baby yang montel!! betul laa bila dikira dan di ingat memang lebih sepuluh orang yang me kenal telah mempregnantkan diri mereka dan juga menjadi ibu-ibu tahun ini... tahniah sekali lagi... musim preggy adalah sama dengan musim durian pada tahun ini... weeeeeee... if orang dulu-dulu kan mesti dah g tanam pokok durian ke pokok kelapa ke bila saja isteri preggy.. nanti bila orang tanya " ali anak kau umor berapa dah?" "ohh anak aku seumur dengan pokok durian itu.." weeeee ... betul... sebab nenek me pun wat benda yang sama.. "pokok kuinin tu lebih tua dari umor mak lang kau".. tiba-tiba juga rasa mahu menjadi mommy.. (sambil berangan tinggi-tinggi baby akan serupa me) woohohohooooo... tapi mahu baby instant.. buleh?? macam datang dalam tin ke... buka je dah dapat baby.. tadaaaaaaaaa... tak yah susah dan payah membawa perut 9 bulan.. tak payah juga mengalami morning sickness.. dan juga tidak merasa sakit!!! waaaaaaaaaa... ok lah.. rasanya sudah lari dari topic yea.. sekali lagi.. tahniah to all my fwens yang bakal menjadi ibu mahupun yang telah menjadi ibu...  -_-"

Monday, July 19, 2010

Berita Harian Online | Dapat kembar 4 selepas tujuh tahun menunggu

Berita Harian Online | Dapat kembar 4 selepas tujuh tahun menunggu

MOHD Rizal Shaari dan isteri, Norhayu Mat Hanafi memangku  bayi  perempuan kembar empat mereka selepas tujuh tahun menunggu  untuk  menimang cahaya mata. Norhayu  selamat melahirkan anak  ‘sulung’ mereka di Hospital Pulau Pinang  pada  4  Mei lalu.
MOHD Rizal Shaari dan isteri, Norhayu Mat Hanafi memangku bayi perempuan kembar empat mereka selepas tujuh tahun menunggu untuk menimang cahaya mata. Norhayu selamat melahirkan anak ‘sulung’ mereka di Hospital Pulau Pinang pada 4 Mei lalu.



wooohh, murah rezeki! berkat doa and sabar.. tak sia-sia menunggu tujuh tahun.. (mahu berharap juga. kawen and ada anak-anak yang cumel!!)... weeeeee... -_-" ..

:: left us ::

we come.. and toss the joy.. we gone... left all the pain..
this journey... pained.. 
this life... naked and bare...
this love... lies and cries...
this strength ... shaking and loosing...
this feeling... is sinking....
..........
.....
..
.




im gone

Sunday, July 18, 2010

:: hari sabtu yang panjang ::

now 4:42am.. im still awake.. huge bulging eye, watching ultimate cake off... mamam burger.. a home made burger.. no oil, no sos.. more green corals, more tomato and 2 slice of cheese! yummmy... hummm... went to tesco tadi, misi utama, beli durian!! waaaaaaaaa sangat addicted to durians.. today me telah membeli 4 packs of durians that cost me 50rm.. hummm... x kisah laa... as long dapat full my craving.. it is easy buy from tesco.. tak payah nk susah payah kopek kulit durian.. nanti tangan luka... (alasan malas) -_-" ... then bought huge stocks of green coral and red coral, tomato, bay leave, cucumber.. me cuba on veggy salad now.. (malam ini dikecualikan dengan home made burger) weeeee -_-" .. then bila nk bayar, me pass to cashier my own reusable bag and tesco card, ada 7. yup im a green consumer, try to make less plastic waste.. then buleh collect point, nnt boleh dpt shoping voucher.. then boleh lagi beli durians!! weeeee.. ok ok.. back to the cashier point, en cashier tu dengan selamber je letak tepi my bag.. wokeh!! ni nak kena lagi ni.. every time ok this problem happen to me, they all never key in point of my green bag.. siap paid me check my receipt, syabas sekali lagi x key in.. haihhhhhhhh.. u noe the whole procedure of refund points and key in back points will take about 15 to 20 mins.. lemas...  yang buat me marah adalah this point actually a motivated points of awareness to ppl about green consumer.. palstic waste.. haihhh... if it happen like this each time for sure ppl pun malas nk bawa their own bag... haihhhh... first time it happen to me, me malas nak make refund points, payah.. alik check on tesco website, we should give our bag wif tesco card to cashier upon payment... so next visit i do laa like what wrote on website, pun sama x juga they add my points... so it repeating.. every weeks... haihhh... so then today.. me terus email.. malas dah nak melayan all this.. dengan masa yang terlalu lama waiting.. humm.. yup i am a kiasu.. u may say so.. but most of all, im trying to save my mother earth!

06:06 am
just finish talking to my close brother.. berbual ringan kan masaalah.. me fikir me dah mula masuk mid 20s problem.. weeeeeee.. im kinda worried about my lil bro.. u noe like kak long yang risau kan adik baru masuk U.. im so scared if my lil bro terpengaruh dgn anasir-anasir yang tak baik.. my lil bro is 18.. macam x percaya.. he grown up! me noe me shuld give a chance to him to explore his own world, his own life and his own personality.. haiyyohhh.. susah nya perasaan ini.. mesti my mak and abah feels the same way too kan when im in my lil bro age...

hmmmmm...
-_-"

Friday, July 16, 2010

:: awak dan saya, mari bercinta ::

:: berhibernasi ::

sakit kepala yang amat sangat! nk sambung tido x boleh! en neighbour sebelah ni rasa nya dia fikir taman ni bapak dia yang punya kot! dah laa tak da mood! rasa macam nk je g cakap "kau orang ni pekak ke hapa? nak dengar kagu berdentang dentung buntik nya!" sengal..... ni lah masaalah berjiran ngn orang bujang.. dah la buang sampah bersepah.. banyak lipas.. ni pikir rumah club ke hape? hormat laa jiran sikit... mula laaa nk menyumpah seranah ni... dengan cuaca yang panas berdentang ni, semuanya seems to be not in right place! hurrghhh.. nk lari berhibernasi dalam gua laaaa.....

:: kimi's burfday ::

it is my lil bro burfday.. kimi... along sayang kimi.. selamat hari jadi ke 12 adik sayang! i call him at 12 nyte, he was sleeping.. wishing him, and im burst to tears!! OMG.... i missed my adik-adik.. kimi said "imi sayang along.."
along pun sayang kimi...

Wednesday, July 14, 2010

:: bad day ::

not really in gud mood.. really feeling down.. pretty much bad day.. it is sucks man! huffff.. lantak lah.. sometime sikap berdiam diri adalah yang terbaik.. tak perlu said it loud.. nuthing to write.... nuthing to said too... nuthing... it is empty...

:: saya budak sekolah ::

cuba teka mana satu kah me??? hahahaa... funny nye.. lol.. this pic when im in form 5.. masa zaman kanak-kanak ribena dulu...

:: musim indah ::

musim indah sekali lagi hampir...
sekali lagi menebar segala harum bunga-bunga kasih...
sekali lagi memaksa rindu buat si dia...

musim indah...
aku mahu manisnya tentang cinta itu..
aku mahu siksanya tentang rindu itu...
aku mahu kuatnya tentang kasih itu..

musim indah...
jangan cepat pergi..
aku tak mahu lagi sendiri..
aku tak mahu lagi sepi..

terima kasih...
musim indah..
kamu...

:: owwh tidak! ::

tgk muvie tadi.. despicable me.. hummmm... fun movie.. cter cartoon.. 3D.. then having dinner nasi lemak kukus.. yum yum.. letih.. but that is not a point of this entry..
then??.. ada satu boy ni, he is much younger than me, noe me true fb, asking me to married him!! haiyohhhh!! kenapakah kanak-kanak itu? sungguh..... -_-" ... kanak-kanak baru nak kenal dunia... he is begging me for a date out... wooohhhh... how?? in one of his text to me.. saya betul-betul nak kawin ngn awak.. -_-" .. how to said "adik ni macam terlalu kecit for me laa, apatah lg nak date sambil pegang tangan... nanti ada orang ingat me bawa adik me jalan-jalan lak"... kan kan kan?? wooohh.. adik kecit.. owh adik kecit...

Monday, July 12, 2010

:: gelas demoks baru saya ::

hooooo... demi kebaikkan dan kesihatan diri sendiri me telah membeli sebuah cawan purple yang bersaiz demoks untuk kegunaan harian... wooooooo... supaya nanti me boleh minum air dengan manyak sekali! ikut arahan doctor wokeh... so today telah meminum 3 gelas demoks air.. wahhhh bangga nya! sungguh pun air yang diminum itu tidak berasa oren, sarsi ataupun sirap.. -_-" tapi saya tak kisah..... and today call mak.. mak me risau me tak cukup makan.. woooooooooo... and today gak me rasa mood macam bunga-bunga je.. kenapa??? adalah.. kan kan kan.... -_-"

Saturday, July 10, 2010

Friday, July 9, 2010

:: sungguh pandai memujuk hati ::

memang pandai... melting... hummmmmm... arigato.... -_-"

:: tak ada tajuk ::

  • tugas pertama seorang lelaki adalah menjadi dirinya sendiri.
  • pilihlah seseorang untuk dicintai dan cintailah pilihan anda itu sepenuh hati.
  • cinta tidak berbalas sama seperti soalan tanpa jawapan.
  • lelaki tidak berharta biasanya memiliki lidah bermadu.
  • lelaki pendiam ibarat air tenang dalam dan bahaya.
  • orang yang bijak belajar banyak pekara dari musuhnya.
  • terdapat banyak kemungkinan untuk gagal kerana kejayaan hanya boleh dicapai dengan satu pekara iaitu USAHA.
  • ketika ditimpa bencana kita akan mengetahui mana lawan dan mana kawan.
  • membaca menjadikan diri anda seorang lelaki, menghadiri persidangan sebagai persedian menjadi seorang lelaki yang sebenar dan menulis menjadikan anda seorang lelaki sejati.
  • karektor seorang lelaki lebih mudah disembunyikan dari dikesani orang lain.
  • pemimpin yang baik akan memikul kesalahan dan tidak mengejar nama.
  • lelaki berani mungkin kalah tetapi tidak mengalah!
  • hidup tanpa buku umpama bilik tanpa tingkap.
  • jika anda hanya berbuat baik kepada diri sendiri maka anda tidak pernah berbuat kebaikkan.
  • pengalaman adalah gelaran yang diberikan oleh setiap orang kepada kesilapan mereka.
  • kebocoran yang kecil masih boleh menenggelamkan sebuah kapal yang besar.
  • tiada hadiah yang lebih baik dari sebuah nasihat yang baik.
  • anak lelaki tetaplah anak lelaki sehingga beliau beristeri, anak perempuan kekal sebagai anak perempuan seumur hidupnya.
  • jika anda takut pada sesuatu, lihatlah dan hadapilah.
  • kebodohan ialah kesilapan bagi seseorang yang mempunyai peluang untuk menjadi pandai.
  • gunakan akal seoalah-olah anda bergantung nyawa pada nya.
  • jangan lah engkau terus menelan sahaja kerana manisnya barang dan janganlah terus sahaja menuntahkan kerana pahitnya sesuatu barang itu kerana manis belum tentu menimbulkan kesegaran dan pahit itu menimbulkan kesengsaraan.
  • bekas teman lelaki akan sentiasa ada difikiran, lelaki yang dicintai akan sentiasa berada ditempat istimewa iaitu hati.
  • cinta bermaksud kesetian, ambil berat, jujur dan kebahagian tanpa sebarang kompromi.
  • wanita hidup untuk berbahagia dengan cinta sementara lelaki mencintai untuk hidup berbahgia.

:: look inside me ::

if u look inside a girl,
u would see how much she cries...
u would find so much of secrets and lies...
but what u'll see the most is how hard it is to
stay strong when nothing is right and
everything is wrong......

Thursday, July 8, 2010

:: wehooooooooooooooooo ::

wehooooooooooo S PASS dh approve!! suka suka.... take a long of journey to b here... -_-" finally.. dapat laaa shuping baju raya macam nih......

Wednesday, July 7, 2010

:: hilang separuh jiwa ku ::

what we will do yea if tiba-tiba kita kehilangan orang yang kita sayang? a friend of mine baru kematian his gf due to jangkitan pada paru-paru.. hummm... even he is not a close friend of mine, but me terasa sedih. lagi-lagi hujung tahun ni they will get married.. hummm.. kita memang tak boleh nak buat apa... sampai disini saja jodoh.. sama-sama lah kita doakan dia selamat disana.. it make me thinking, what if it happen to me? if me tiba-tiba dijemput pulang sebelum me sempat minta ampun dan maaf pada orang-orang yang me sayang, sebelum sempat me katakan betapa me sayang dan berterima kasih pada mereka yang sayang me.... hummm.... pada orang-orang yang me sayang, kasih dan cinta me sebanyak butir pasir dipantai,seluas angkasa... terima kasih atas segalanya.. syukur me masih ada sehari lagi to said all this to orang-orang yang me sayang..

Tuesday, July 6, 2010

:: saja je kak nam ::

dah lama tak kak nam.. wooooooooo.. suka kak nam.. doll up cantik-cantik.. (sungguh tak ada life -_-" ) ...

::otc skincare exp date ?::

Val Monroe
Q: Do over-the-counter skincare products have an expiration date?

A: Basically, dear reader, an OTC skincare product expires when you decide it does. Though most are formulated to last about two years, there is no federal regulation or clear guideline establishing expiration dates, says our friend cosmetic chemist Mort Westman, of Westman Associates in Oak Brook, Illinois. (That is not the case for products like sunscreen, which contain OTC drugs; the FDA mandates expiration dates for the active ingredients.) Westman points out, however, that there are definitely signs that a cream or lotion should be pitched: The consistency has changed (it's thinner, or has become lumpy or separated into layers), the color has darkened, or the smell has either minimally or wildly (and unpleasantly) altered from when you bought it. Lotions containing retinol and antioxidants, like vitamins C and E, are particularly vulnerable, so they must be stored carefully. What does "stored carefully" mean? A cool (but not freezing), dry place away from sunlight.

Keep in mind: To maximize a product's life, try to keep your fingers out of it. There's less risk of bacterial contamination that way.

copy and paste from OPRAH MAG..

Monday, July 5, 2010

:: abah ::

call mak semalam, mak sihat. adik-adik pun sihat, cuma abah jatuh motor.. tak ada apa-apa, cuma calar and dada sakit. mak kata abah tak mahu pergi hospital, mak suruh me cakap kat abah g hospital. alahai abah... then mak kata abah nowdays dah pandai terasa anak-anak dia dah duduk jauh  -_-" .. "aku ni anak ramai, tapi semua duduk jauh"... maybe too adik iwan minggu lepas dah masuk U. pasal tu abah terasa kurang soarang anak dia kat umah.. tinggal laa abah mak and adik kimi and meeya.. syikin pun duk hostel.. hummmm.. kami 7 beradik, yang ada kat umah now 2 je.. mesti abah macam tak percaya agaknya kami masing-masing dah besar! hummm cepat betul time fly kn kn? angah pun dah nak kawen!.. rindu lah kat abah..
p/s.. along sayang abah banyak sangat!

Sunday, July 4, 2010

:: mineral powder and me = kekasih sejati ::


a gf of mine asking me y im using this type of powder?? y yea? me just said im using it to control oily skin of mine, tak pula terfikir the benefit of the MINERALS... hahaha sengal lohh me... me using maybelline mineral pure powder shade c01 light orche.. yea this is the best powder i ever used laa.. sangat long lasting even up to 12 hours! my skin rasa sangat light and tak berminyak like using cake powder.. maklum laa my skin sangat oily like kuali goreng ikan -_-" .. the only problem nya it came wif kabuki brush without brush case, so im using ziplock bag to keep my brush clean in my handbag...  ok berbalik to the benefits of MINERALS kn, this powder no preservative, no oils, no fragrances... so sangat-sangat suitable for sensitive skin.. and this powder too dah ada spf 18, so tak payah laa nk use sunsreen.. kn senang... also this minerals are triple refined microminerals so sangat gentle to ur skin and allow ur skin to breathe!! Actually, mineral foundation powder contains titanium dioxide and zinc oxide, which have been proven to improve the condition of your skin with continued use. this two minerals are also a very powerfull sunblock!! for this reason alone, mineral-based make up is recommended by dermatologist and palstic sugeons during the healing time after sugery because minerals promotes and speed up heeling.... woooooooohh... These minerals aid in oil absorption and keep a matte fresh finish throughout the day and into the night. They contain no skin irritating materials. They are also comedogenic, which means they will not block or clog pore!.. minerals powder are also water resistant and can withstand tearas, weather and sweat! so maklumlaa we are not 4 seasons country kan, peluh bebaldi pun makeup tak cair!! -_-"

Here are some helpful hints for application:
First of all, a good set of make up brushes is important. The quality of the brushes can make a huge difference in the look of an application.(thats y maybelline come wif kabuki brush!)
• Apply mineral foundation dry loose powders for soft, air brushed look. For heavier and longer lasting coverage, use a damp make up brush to apply the powder to your face. It lasts all day and it very waterproof!
• For a dewy or glowing effect, you can mix loose powder with moisturizer. A small amount of this mix applied with your fingers on the apples of cheeks can really create a shimmery and lustrous effect.
• Try to absorb any excess moisture on your face before using loose powder if you desire a matte look. This serves to prevent a blotchy appearance and prevents power from clumping up around your T-Zone. The T-Zone is your forehead, nose and chin, which are notoriously oily spots.
• When using creme mineral foundation powder, start off applying it very lightly using downward strokes. Remember, it does not take much, since mineral make up is so pure and is a concentrated pigment. Start lightly dusting and then build up layers if needed, especially around your T-Zone. Let the powder set while you finish up your eyes or lips.
• To finish your make up, apply a light application of loose powder down the middle of the T-zone, across the eyes and lips. If too much powder is applied in the beginning of the makeup, your skin appears shinier quicker.

Why You'll Love It 

Mineral Power Natural Perfecting Powder Foundation with 100% micro-minerals not only provides flawless coverage, but also makes your skin clearer, smoother and more radiant - even when you’re not wearing any.

  • Results clinically proven after 8 weeks*: 52% improvement in skin smoothness; 49% improvement in skin luminosity; 43% reduction in redness
  • Buildable, even coverage
  • Tested on sensitive skin
  • Won’t clog pores
  • Contains 0% oil, 0% talc, 0% preservatives and 0% fragrance SPF 18 
*Based on a clinical study 

Mineral Power™ Natural Perfecting Powder Foundation
 
 




For Best Results

Use the 100% natural kabuki brush included with the powder foundation.
1) Dip it: Dip brush into cap.
2) Tap it: Tap brush to remove excess.
3) Apply it: Apply to face using circular motion.
To clean brush, wash once a month with a mild shampoo. Allow to air-dry
. 









:: terapung ::

was awake by pain on my left shoulder -_-" .... sakit berdenyut-denyut.. now cant sleep anymore.. haiiihh...
today i had fun weekend! swimming session dr 8pm to 10.30.. jakuzi... blup blup.. not swimming actually sebab badan tak bergerak pun! more to terapung je.. weeeeeeee... (sebaik ada pelampung keras ya amat tu!)... ni la kan masaalah orang yang tak senaman ni, tu yang sengal je badan ni.. haiyooohhh... bergelak sakan, tenggelam timbul.. many thanks to dear friend of us, agilan and his gf sebab layan kami ni... his gf sampai sanggup ambil al just to teman us mandi manda... disebabkan lama jadi badak berendam, perut pun berbunyi-bunyi laa after that kan... we had a wonderful dinner at this famous restaurant at jb (cant recall the name) -_-" atas pokok... makan minum sampai laaa kedai tu nk tutup at 2.30am... ok badan dh penat.. perut pun dah full... alik tido adalah yang terbaik.... ada few snap tapi wif agilan laaa... will upload soon ok... tak larat lagi dah nak tulis... nasib baik ada muscle pain cream... -_-"

Saturday, July 3, 2010

:: macam-macam hal ::

macam-macam hal lewat kebelakangan ni.. penat wehhhhh..... malas nk pikir... huhhhhh.. tak pikir lagi laa pening dengan segala masaalah ni... haiyooooh..

Thursday, July 1, 2010

:: half of the year ::

OMG... july... times realy fly yea.. its been half a year past! hummmm... look back at my new year resolutions.. woooooooo not even half done! can i add 1 more wishes?(if i could -_-" ) to reverse back time.. haiyohhh... lots of things to fix! since it already past half of year me mohon ampun dan maaf if ada sesiapa yang terasa or sakit hati disebabkan me .. thats all for tonite.. mood really easy to come and go even halfway writing! haisshhh.. nyte.. muwaahh.

:: rindu ::

while flipping thru my sist's album... my eye stop.. OMG.. i miss my lil sist so much, yea she look a bit skinny in this pic.. but her eye make me feel so desprado missed her! its been 2 month last i saw her.. hummm... meeya along mish u laa cyg..