Monday, December 19, 2011

:: tak tertanggung ::



ya Allah,

beratnya dugaan mu, tak terdaya aku.. tak termampu aku lagi berdepan
ujian mu..

tak tahu apa harus aku lakukan,
malahan aku tak tahu dari mana harus aku mulakan
lalu aku akhiri..
kanan berduri, kiri juga berduri..
kekiri terluka, kekanan juga terluka!
sedih menghimpun dalam hati..
sarat dan berat dengan perasaan yang tak tertanggung!


tak tahu, apa yang terbaik..
andai aku undur diri demi dia,
mampukah aku teruskan hari-hari seterusnya dan berpura
aku bahagia demi dia??
mampukah aku seikhlasnya menerima ketentuan ilahi?
dan andainya aku teruskan,
bahagiakah dia?
moga aku diberikan kekuatan dan keimanan..

aku takut,
sekiranya yang ada pada dia
cuma simpati..
!






.

Saturday, December 10, 2011

:: bersabarlah wahai si lemah ::

 ......




bersabarlah,
tak terdaya lagi.
tak terkata lagi.

tak mampu percaya,
tapi itu kamu!
 dan akhirnya
terurai juga rahsia mu
lalu aku juga
yang terluka!





...............................................................

!







.


Wednesday, November 16, 2011

:: pedih ::




sedalam nafas saya hela,
berharap segala lelah akan terhembus!

seboleh tidak saya seka air mata ini,
berharap saya tidak terluka.

semanis senyum saya berikan,
berharap saya buat pilihan yang terbaik.

seboleh tidak saya telan pedih ini,
dan berharap itu yang terbaik.

-dan sesungguhnya saya redha-









Tuesday, November 15, 2011

:: terima kasih awak ::




terima kasih,
terima kasih awak..
terima kasih tak terhingga.

walaupun perit dan pedih,
tapi sebenarnya saya belajar
dan matang
untuk menjadi dewasa.

 dan jika tak kerana
kasihan awak,
mungkin saya tak disini.
mungkin juga saya masih meratap.
memang saya belum berjumpa siapa saya
tapi bukan salah awak,
hanya,
saya masih belum berjumpa hujung jalan hidup saya.

saya akan terus berjalan
dan mencari,
mungkin kelemahan saya suatu hari nanti akan
menjadi punca kekuatan saya
dan mungkin juga,
kekuatan saya 
suatu hari nanti akan menjadi kekuatan awak.

masih saya terasa,
betapa lemah saya suatu masa dahulu.
betapa rapuhnya saya suatu masa dahulu
dan sekarang,
alhamdulillah



kuasa Allah maha besar
dan antara kasih-kasih yang pernah saya miliki
tak pernah seindah ini.







.






:: .... ::



salam,
lama tak menulis. lama juga perasaan berbuku.. dalam hati, semuanya kacau bilau..
apalagi? cinta dan sengsara.. biasa adat hidup.
pahit manis, jatuh dan bangun..
dan sememangnya
aku makin dewasa,
-alhamdulillah-


.




Tuesday, October 18, 2011

:: wonder ::




im wonder,
if u need some space between us.

im wonder,
if im too much over it.

im wonder,
if u r not ready for it.

im wonder,
if im the only 1 who hav this feeling.


im wonder,















and,
im scared too!



.



Tuesday, September 27, 2011

:: kadang-kadang ::



kadang-kadang,
saya tertanya,
kenapa awak hadir dalam diri saya?

kadang-kadang,
saya tertanya,
kenapa awak hilang dari saya?

kadang-kadang,
saya tertanya,
kenapa ada awak?
kenapa ada saya?
kenapa kita?




.
?
.








Wednesday, September 21, 2011

:: tiada berperasaan ::

Lately everything seems x kena pada tempatnya! Hurgghh! Me rasa seperti mahu gv up pada tugas me! Yea.. im tired! Sangat letih duduk sendiri! Most of the day bgn awal pg dan pulang seawal 11 malam.. T___T saya tiada life! Benci.. Bila letih maka akan selalu merungut! Semua serba x kena, semuanya salah dimata.. Hurghh. Resume telah diupdate, maka berdoa murah rezeku me di tanah air sendiri.. Amin~

Friday, September 16, 2011

Wednesday, September 14, 2011

:: something is wrong! ::




ada sesuatu yang tak betul antara kami!
i dont noe, but my feeling just not rite!
ada sesuatu, tapi tak tahu apa?
or,
maybe,
im just cemburu tak bertempat?

-______________-"

-blurghh-

..ya tuhan..
kenapa ada perasaan macam ni?
hati adalah sangat tak tenteram,




:: mencari diri ::



mencari diri yang hilang, antara dosa silam dan silap lampau..
terkedu!
antara cinta dan kasih sayang,
memilih untuk berdiam!
sangat takut jika hujungnya hati ini terluka lagi!




:: satu dua tiga ::



-salam-
pertama
selamat hari raya maaf zahir batin


kedua
selamat hari kemerdekaan

ketiga
saya sayang anda!



Saturday, September 3, 2011

:: kembali ::




Yang lama hilang muncul kembali,
Takut bersisa cinta itu lagi..
Takut juga jika ada yang terluka lagi!

Sunday, August 28, 2011

:: if u noe ::





if u noe how hurt it is!
wasting 2 days and waiting for u..

and if u noe,
how much important u r in my life


and if i noe,
that u not even need me,
i wont love u as this much!





.

:: saya mahu bertukar jd gojes di hari raya ini ::



yea, me berharap sungguh to make over b4 hari raya,
and yest akhirnya me berjaya! 
tak sia-sia amik cuti awal.

misi pertama,
facial, urutan spa and rawatan mata.
i even had a eyelash extension!!
whoooh itu adalah sangat cool!
thanks equilibrio spa!!

then misi kedua,
hair make over pula,
ke jean yip,
mahu short cut and dark purple
but,
mak and buah hati say NO!!
hmmmph.
finally after separuh hari,
im done!
yeayy x sabar nk raya

to all kawan2, sister2,

SELAMAT HARI RAYA!
enjoy n cheers!


-salam lebaran maaf zahir dan batin-


.

Sunday, August 14, 2011

:: -________-" ::




hari ini,
tiba-tiba terfikir,

jika saya sendiri tidak berubah 
untuk menjadi yang terbaik,
manakan mungkin Tuhan akan
memberikan yang terbaik untuk saya?




-hmmmpphh-

Thursday, August 11, 2011

:: kasih tak terhingga ::




jika dikirimkan olehMu dia kepada ku
kerana kasihMu kepada ku,
maka biarkan lah kasih antara kami merimbun!
biarkanlah dia menjadi antara sebab kenapa aku
harus lagi bertahan disini!





.








Monday, August 8, 2011

:: setahun sudah ::



salam,
salam ramadhan.



seminggu sudah ramadhan.
alhamdulillah.

setahun sudah..
sejak me mula bertugas 
rasa seperti baru sangat semua ini!
tak sedar kan masa ligat berputar tinggal kan kita
serasa juga bagai semalam semuanya bermula dan berakhir!
..5 bulan..
lihat kembali diri yang lepas.
ya Allah,
sememangnya apa pun yang terjadi ada hikmahMu
hati yang luka, parah, hitam dan luluh itu
kau rawat dengan cintaMu.
cuma luka itu berparut,
sebagai ingatan pernah jatuh dan tersungkur
moga selepas ini tabah malahan kuat
.



:: ::




tewas dalam nafsu,
tidaklah kuat menahan godaan.
maka tersungkurlah sekali lagi dalam
nafsu dan amarah!



.

Thursday, August 4, 2011

:: gurlfren day out ::

teruja!!
kain bersusun warna memukau!
ya ampun rambang mata memilih.
dah lama x rasa perasaan begini
menghairahkan even kesihatan diri tidak begitu baik.
hasilnya 3 pasang
jumlahnya 5 pasang walaupun cuti raya hanyalah 5 hari!
keseluruhannya,
hasil tangkapan memuaskan!!

Wednesday, August 3, 2011

:: ramadhan lalu ::




setahun lalu,
hati penuh kelabu..
setahun lalu,
hati penuh amarah..
setahun lalu,
hati penuh serabut..
setahun lalu
aku sesat!

dan tahun ini,
aku kembali menyembahMu
penuh rasa sendu dan berdosa.
bimbinglah aku
bawalah aku
pulang kejalanMu
ya Rabbal alamin
tuhan penciptaku
yang memiliki langit dan bumi
yang berkuasa keatas segalanya.



-terimalah taubat ku-














:: ~~ ::




tidaklah Allah menguji hambanya
lebih dari apa yang termampu oleh hambanya.
sesungguhnya Allah itu maha mengetahui
lagi maha mengasihi.






Monday, August 1, 2011

:: nur ramadhan ::



maha kuasa tuhan,
maha pengasih dan maha pencinta,
ramadhan Mu datang lagi menjenguk kami umat mu.
bimbinglah kami
agar ramadhan ini
penuh nikmat dan cinta Mu.

-amin-




Sunday, July 17, 2011

:: sigula kapas mengambil hati ::

gulakapas : u dah mam
bukan gulakapas : lum lagi malas
gulakapas : kalau i datang sana u mam x?
bukan gula kapas : mam

hmmmm


gulakapas sangat manissssssssss! lebiu la!!

Saturday, July 2, 2011

:: TEGAR ::



JULY,
separuh tahun sudah pergi,
semakin matang?
atau semakin lemah?

TEGAR,
perasaan itu sudah beku dan kaku!
mungkin juga mati antara lipatan sedih,
hari berlalu, sama seperti dulu juga.
luka masih berkesan,
sakit masih terasa,
sungguhpun separuh jiwa telah pergi!




Sunday, June 26, 2011

:: hey sunday! ::



hey u sunday!
we meet again, in different mood!
mood hari ini lebih glooming~
cuaca adalah sangat cerah and berangin
sangat bagus jika dapat menikmati summer di tepi pantai!
lol!
me mahu menonton wayang, perasaan yang telah lama me abaikan!
harus lah today memenuhi segala rasa hati!
me juga mahu some good meal as a treat to myself!


 .

Thursday, June 23, 2011

:: saya mahu ::





its been long time,
i dint say what i want.


saya mahu,
sepasang baju kurung putih bunga kecil warna merah,
sehelai tudung putih,
dan sebuah buku cara sembahyang.



.

:: merah inai dijari, merah juga luka dihati ::







...
luka sendiri hati yang tanggung! 
...







Sunday, June 19, 2011

:: kasih sayang mu ::




cintai dia kerana agamanya,
sayangi dia kerana imannya,


ya Allah,
..maha pemurah lagi maha mengasihani..


berikan aku kasih sayang mu,
jika takdirMu,
dia bukan milik aku!




.





Tuesday, June 14, 2011

:: untitlle ::



this morning,
i text him.
after many months trying not to beg him anymore..
things r over yuki!
i just cant help myself!
as much im craving for the cornetto choc,
as much im dying of missing him,
as much im denying that this feeling has been heel..
..hurggghh..

ya Allah,
maha pemurah lg maha mengasihani!
have a mercy on me..



.

Monday, June 13, 2011

:: luka dan parut ::


kadangkala, kita terpaksa akur dan terima dengan redha,
tak semua yang kita mahu akhirnya seperti apa yang kita mahu..
kadangkala juga,
apa yang terjadi sama ada kita redha atau tidak,
sebenarnya menguji sejauh mana kita mampu berdepan dengan kekuatan diri sendiri!
memang sakit tak terperi, luka dalam.. sungguhpun masa mungkin bawa lalu pedih tapi
luka itu berparut!
terima kasih sahabat!
nasihat yang teramat berbekas dihati

kita tak seharusnya terus hanyut dalam rasa, 
bangkit dan kumpul semula segala sisa kekuatan
biar terpaksa bertongkat!
biar habis air mata!
biar tak terperi pedih!






Sunday, May 15, 2011

:: hantu naik teksi ::



yup!
i was on my way back home, from larkin
when a pakcik teksi said,
tadi sebelum awak naik,
hantu perempuan naik teksi saya!
huisssshhhhh!
biar betul pakcik!
kerling jam, baru kul 10 malam..
awal gila hantu ni wat kerja?
-_______________-"
pak cik kata,
muka perempuan tu pucat! x ada seri!
nak g hospital! tunjuk jalan ke rumah mayat!
yang pelik hantu naik dr taxi stand larkin...
....alahai hantu.....







Thursday, May 12, 2011

Sunday, April 24, 2011

:: cinta hati ::







yup!
she worth every single things to me~



:: emak ::


entry tertangguh,
SELAMAT HARI LAHIR KE 25 MAK..
OPSS...
..KE 45..

My mom turn 45 a day before im 25.. kenapakah saya tidak lahir pada 12 mar juga mak? kan best!
along dan adik-adik,
doakan yang terbaik buat mak.
kesihatan yang baik
rezeki yang murah
paling utama,
mak dan abah selalu dalam lindungan dan kasih sayang ALLAH swt..
terima kasih untuk kasih sayang mak!
terima kasih kepada nenek yang melahirkan emak yang terbaik untuk along dan adik-adik!



peluk cium untuk mak!







:: perasaan ::

mahu menulis, but blank.. serasa seperti berzaman tak mengupdate blog.. berdebu sudah blog!

 lately,
perasaan itu selalu hadir!
seperti ada sesuatu. tapi tak perlu diucap!
terkadang bahasa hati adalah lebih indah!



-_-"




Friday, April 15, 2011

:: hujung lena itu ::


hujung lena itu,
yang pasti aku menangis lagi
hujung lena itu,
yang pasti ada sendu lagi
hujung lena itu,
yang pasti ada dia lagi
hujung lena itu,
yang pasti ada getar dalam hati
tak mahu dia pergi
dan bawa segala cinta
tinggal kan aku sendiri
dan sepi!







Thursday, April 14, 2011

:: mimpi itu menguris hati ::


selama jauh dari dia,
tak pernah lagi aku mimpi.. apatah lagi mimpi yang buat aku rasa hilang!
sedar dari lena basah muka dengan air mata!
terasa jelas lagi suara dia ditelinga!
syg sayang ayg!
ya tuhan!
berikan aku kekuatan dan ketabahan mu!
jika dia bukan milik ku dan itu ketentuan mu,
maka bantulah hambamu yang lemah ini!
sungguh tak terdaya lagi..
...kuat sungguh dugaan mu ini....









Friday, April 8, 2011

:: silly ::



hahahahha!!
darn!
im so silly!!
in 2 weeks a row ill come to work on wrong day!
yae,
on my off day!



-_-"
when my laupan said
"what am i doin here?" 
hoh!!
again, ill come to work on my off day?
gelakkan diri sendiri yang lupa diri!









Thursday, March 31, 2011

:: weird ::




i feel weird!
almaklumlaa.. i tak pernah tgl rumah bertingkat kan.. berkongsi bumbung!
selalu dengar bunyi pelik dr toilet!
takut dan lihat dalam toilet..
nuthing!
then bunyi lagi.


then,
bunyi lagi. bunyi familiar!
rupanya,
jiran tingkat atas saluran paip dlm toilet daaa!
darn!!!







Monday, March 28, 2011

:: moving out ::



my week sangat super bz this few weeks! im mooving out soon.. really soon.. on wed this week. sangat berterima kasih to angah and adik ipar.. and to dear wati. for always being there when i need some1 to talk..
 yup. memang betul, u can find any man to b ur bf.. but u cnt find a gud friend once u lost her..
rumah sudah siap dicuci, even set bilik tidur dah sampai. periuk nasi, dapur gas, cerek, bakul, meja, kerusi dah dibeli. cuma masih belum dapat dicari carpet and almari dapur gas.i shuld get all this by this wed.. sory wati kerana selalu susah kan lu! but u noe wa sayang lu juta2 kan?? and most wati. thanks sebab sudi temankan wa..
me?
moving to new house = im leaving all i hav before wif him! sudah la. jangan dikenang benda yang dah lepas! life shuld go. i am a brave lady! keep telling myself, im suffered enuff for this 6 years! i shuld focus on my career and family! syukur pada tuhan, pintu hati terbuka akhirnya! moga selalu  aku dalam lindungan kasih sayang tuhan.. amin



Saturday, March 26, 2011

:: luka ::




apa lagi harus aku kata mahu pun lakukan,
yang ada antara kita cuma cinta,
bukan lagi perasaan memerlukan!
luka!
parah teramat.
dalam dan berbekas!!





Thursday, March 24, 2011

:: i am a strong lady ::



today,
a friend of mine said,
"im amazed wif u"
u r so strong to face it!!


..yup..
thats what u see,
not what i feel
for this past few weeks!

..yup..
it takes like million years!
it feels like u lost part of urself!


but,
im just helpless

dear friend,
and now if u ask how i feel,
nuthing can i said, 
nuthing can compare,
how hurt am i..
and most,
to believed it myself!



.









Tuesday, March 22, 2011

:: bonda ayahanda tercinta ::







segala kasih sayang saya
buat bonda dan ayahanda







..........RINDU...........



:: -------------------- ::




a shot 1

waiting my dearest kak nam to fetch me,
to make payment for my new house,
i am nerves!
i am scared!
what if i cant?
what if i changed my mind at last min?




what if im just not strong enuff?




















tuhan,
bonda dan ayahanda,


kerana kamu!



.









:: permudahkan lah segala urusan ku ::





ya tuhan,
 permudahkan segala urusan ku,
Kau buka kan pintu hati hamba mu ini..
maka lindungilah aku,
kasihanilah aku,
ringankanlah sengsara hamba mu ini.
sesungguhnya aku tak kuat.
berdepan ujian maha habat mu ini.
.







Tuesday, March 15, 2011

:: hati tidak senang ::

  


hati tidak senang,
maka cari lah telekung dan quran yang berkepuk!
ditiup habuk,
berterbangan...

harap jua,
berterbangan lah juga segala resah ini!




::manis sengsara ::


(bah 1)

jika kamu tanya apa perasaan aku ketika ini,
semuanya bercampur!
cinta itu manis, namun menghukum
dan mendera jiwa!
apatah lagi jika kamu jauh dari mata!
rindu tak terpikul!
cinta tak terkira!
sungguh aku terdera.

Tuesday, March 8, 2011

:: if u said dont go, i wont! ::

kalut!
aku x berani! aku x berhenti menagis. aku takut apa yang aku buat salah! aku takut dia memang bukan untuk aku! hati jangan hipokrit! ya tuhan.. mana mahu kucari ganti senyum semanis dia! mana mahu kucari ganti budi sebaik dia! mana mahu kucari galang ganti cinta sehebat dia! cinta itu seperti berakar dalam hati. makin dipaksa pergi makin merobek hati! rasa seperti mahu lari! atau mati!!
biar segala rasa ini tak lagi mengganggu diri.
ya tuhan, 
kuatkan semangat ku.


and,
if u said dont go,
i wont...



..before its too late...







:: itu merobek hati saya! ::



.




.its hard after 6 years together and now need take own ways.












Sunday, March 6, 2011

:: .................... ::






tuhan yang maha pengasih lagi maha penyayang,
kuatkan hati aku..
tabahkan semangat aku!

tak terdaya lagi diri mencari kekuatan.
rebah sudah dek rasa kalut ini!

hati dan perasaan!
biarkan aku mula segala ini,
dengan segala rahmat dan restu!








Tuesday, March 1, 2011

:: lewat usia ::



setahun lagi lewat usia,
memanjat tebing masa
tinggalkan muda remaja

setahun lagi lewat usia,
terasa beban didada.
terasa garis halus dimamah dek usia!

setahun lagi lewat usia,
moga,
sempat sujud dikaki taubat.
sebelum benar terlewat ditinggal masa mahupun usia!






.




:: hati yang parah. semakin parah ::


nop!!
bukan salah kau.. kita akhirnya jadi begini.. kita lebih pentingkan diri sendiri.. kita kurang faham apa yang kita perlukan antara satu sama lain! dan kita juga lupa kita semakin jauh. dan juga kita lupa ikatan antara kita! 

tak!!
aku tak menyesal, tinggalkan kau.. lalu juga buang segala rasa yang pernah aku beri buat kau selama dulu! cukup sudah derita selama ini terbeban di bahu mahupun sebu hati dan parah jiwa aku!

yea!!
aku takut, malah tak berani mula langkah ini.. apatah lagi hari tanpa bayang kau! tapi aku perlu kuat. aku perlu tahu kau bukan yang aku kenal dulu! dan nyata antara kita dua manusia hipokrit yang berbeza pendapat dan tanpa lagi ada rasa cinta!

cinta ini!!
..menghukum aku..
..menghukum kau..







Friday, February 25, 2011

:: Duffy - Warwick Avenue ::





...im leaving u for the last time baby.. u think ur loving but u dont love me...baby u hurt me...




Thursday, February 24, 2011

:: yea! shes trying to make a move ::

am i really strong enuff to make a MOVE?? and make a new fresh start? left him and move on after many years past? hurghhh.. sometimes i feel so scared.. feel so unsecured.. as always i feel like i cant survive without him!! gosh.. yea he left a huge scars on me! and im terribly emo abused.. yea.. im suffering a low self esteem.. ive learn and ive cry for many years.. and yet im still lost.. and maybe too, i just forgot who am i!! humm.. asking myself.. if this is what i want... is this what i need? yea.. for sake of my mom.. SABAR .. what else can i say? doakan i will b brave enuff to stand! insyaAllah..

Saturday, February 19, 2011

:: sometimes ::




sometimes,
i feel like thousand of word to b said!

sometimes,
i feel like thousand of feelings to b share!

sometimes,
i feel like i am a stranger in crowds!

sometimes,
im just loosing my strengh!









.







Friday, February 18, 2011

:: selamat hari kekasih ::




..entri tertangguh.. dek tak cukup masa.. anyway thanks b. touching tahu for ur effort..



..ouchhhh..



>.<


u touching me la!!








....theeeeeeeeee....







Thursday, February 17, 2011

:: aku marah tahu ::








aku sangat marah! dah lama tak rasa macam nih. panas! berpeluh-peluh! rimas! it make me to shower 3 times from 10.30 to 1.30.. it make me cry like mad!! it make throw my hp to wall.. it make me speechless!









Tuesday, February 15, 2011

:: MANIS ::








Mengenalmu adalah suatu anugerah
Menyakitimu adalah suatu larangan
Mendampingi hidupmu adalah suatu kebahagiaan
Meninggalkanmu adalah suatu kebodohan









DARI DIA, PENUH CINTA!






Friday, February 11, 2011

:: i noe, but i just dunt care ::




i noe, he was mad at me.. for once keeping my self away from him.. MAK TAK TAHAN DAH NYAH! tengok bini dia tu.. hati mak sakit tahu!! dalam hati yang dah bengkak ni, akal yang masih waras said
"kau gila nak rampas laki orang?"
hurghh
marah laa tu kan? emo laa tu kan?

dalam hati
doa


yang baik untuk dia and his family

>.<"



Saturday, February 5, 2011

:: beautifull life beautifull lies (1) ::





..thanks for the effort..
thanks for saying stop crying
thanks for the milo ais
thanks for the rojak
and most thanks
for the lies
& ur
love
.




::beautifull life beautifull lies ::




he said:
ada orang sayang kat awak

i said:
siapa??

he said:
ada la...

i said:
dia dah nak kawen dengan orang lain pun!










Wednesday, February 2, 2011

:: along rindu adik! ::

i was so depressed!! me cari sebab nak nangis! today.. sepatutnya jumpa mak kat jb! but then abah nk alik cepat. i was stuck in bloody jammed at bke! huhhh.. ya me tak dapat jumpa mak! x dapat jumpa adik!! i was crying in car  like mad! burst to tears like mati laki gitu.. lagi bila dengan suara mak.. then mak pun nangis... lagi laa ........ even now masih menagis! lately hati selalu rasa x sedap.. ntah ke perasaan je.. humm.. memang me x berapa nak sihat pun seminggu dua ni.. hurh! guest mayb im just too tired prentending everything was fine.. huh.. -_________-" abah said minggu depan abah datang lg jb.. along tunggu korang kat jb! cepat-cepat matikan hp.. tak mampu dah nak dengar suara abah, suara mak.... mak text.. " along jangan nangis macam ni, mak risau" .. humm..

Monday, January 31, 2011

:: mimpi ngeri ::

..pagi tadi..

terbangun.. terpisat-pisat.. jantung macam nk pecah! tengok tangan.. tengok kaki... huhhhhh... cepat-cepat capai hp.. tekan-tekan hp.. cari no bonda.. text kat mak "along mimpi orang bg telur, dalam telur ada banyak anak ular!!" ... sekejap pastu mak reply text "ayah kata ati2,ada orang sedang menabur janji palsu nanti dia mungkir along kecewa" -__-"  ...reply semula text mak..baik lah mak... hummm.. mimpi mainan tido.. jangan percaya sangat.. dia plak kata.. tapi memang selalunya kalau ada benda buruk nak jadi, mesti mimpi.. dari dulu lg.. sedikit risau. but mudahan x ada apa yang buruk. amin..

:: ADRENALINE RUSH!! :: Tonight (I'm Lovin' You) ::

Wednesday, January 26, 2011

:: i ::

..i..
menulis dengan taksub

..i..
menangis dengan sepenuh hati

..i..
bercinta dengan sepenuh jiwa

..i..
kecewa
separuh
nyawa
.

Tuesday, January 25, 2011

:: ungu - kekasih gelapku ::

:: kita, mereka dan kami ::

..kita..
buku kosong
putih
..mereka.. 
berjuta warna
bercalit dan berpadu!
..kami..
pelengkap segala cerita






-dedikasi buat dia-

:: tap.. tap.. tap.. its rainy day! ::

today.. tuesday.. im on leave..spending rest of my day, cuci lantai, kemas pokok bunga, main hujan! .yea rainy!! tap.. tap.. tap!! on the floor.. suka. perasaan? just like a rain! pouring down.. heavy.. ask me what i want most at this time? teh panas mak... nyaman... lega.. guest, hmm.. today we meet up. finally after many months planning.. jadi and tak jadi.. we had a short tea date.. hoh! muka tak boleh nak tahan gelak.. weh im holding my giggling .. no i cant pretend im cool wif 1st blid date! theeeeeeeee.. but i must said.. beliau look manis! theeee.. (gatal ek kau!) senyum banyak-banyak okeh.. okeh.. back to my story..
humm.. a fren of mine.. a very closed 1.. asking me.. "whats was wrong wif u?" hoooh.. sambil lihat diri sendiri.. kenapakah?.. "u skipped ur diet for a week?" ..okeh! yea.. im pampering my self (too much pampered!).. i loved those nan and kari kambeng! I just cant resist it... in this week itself, dah 3 hari weh me sental kari kambeng!.. ate at habib somewhere at bukit indah, brinda at bukit merah.. hooohhh! rusak laa plan diet me.. jahat nye kamben! bencik.. tapi dalam hati rasa macam mahu lagi mam kari kamben malam esok.. hooooo..

Sunday, January 23, 2011

:: lost in jungle of brick and neon ::

rindu pada redup pohon getah.. bau angin petang... udara segar, tiap petang naik basikal to sekolah agama.. which i still remember how small road look like, redup bawah pokok, lumba basikal bila habis sekolah.. turun bukit angkat kaki then langgar kamben! -__-", ice cream asam boy & keropok ikan, tangkap ikan kat sungai kecil belakang sekolah agama, main kejar-kejar belakang surau.. mandi sungai dekat kebun getah pak long amat, sambil mamam nasi lemak yang nenek buat.. mandi hujan tepi perigi sambil main kapal-kapal wif selipar jepun! OMG.... those feeling... yang buat me rasa me perlu lekas pergi!. ikut abah mancing ( kena gigit ngan satu semut yg sangat moks, cuba ingat nama dia tp dah lupa!).. sebenarnya lebih nak mandi kolam je dari nk teman abah mancing.. perasaan?? bila naik moto ramai-ramai?? hooooooooooooooooooooh! GEMBIRA! abah, angah aboy n me.. peluk abah kuat-kuat! me takut cicir... -________-" ... then abah slalu buli, kena tinggal.. nak naik motor, abah jalan... cehh.. masa tu macam nak nanis jer! indah sungguh zaman kecil me.. me tinggal kat kampung sampai me habis sekolah rendah.. kampung asahan.. now.. adik-adik me tak merasa laa duduk rumah papan, mandi air perigi, redup pokok getah (rasa redup pokok klapa sawet jer! ).. most af all, perasaan yang sangat hebat nih! bila dah besar.. duduk jauh, merantau sampai ke singapura (mom always make joke masa kecil, tanya nk g mana, jawab nak g singapurak! ).. kan dah masin mulut.. jauh sampai ke kota singa cari rezeki.. here.. perasaan? sama macam bricks.. keras dan tebal.. life? sama macam neon juga.. happening!.. for once.. my soul said, bring me back to kampung.. where we belong..not here in jungle of bricks and neon..

:: bintang hati ::

HAPPY BURFDAY!!
NUR FIRDATUL AMEERA

 bintang hati me..
beautifully grown up


yup!
..she worth everything to me..
.. her smile..
..her eye..

nuthing more joyfull than having u as my lil sist!

..guilty..
for not being there
when u grow up


.. less word said ..
u noe how much i love u
...
..
.







:: BE DELICIOUS!! ::

happy sunday!
 kenapakah??

...lihat...





sudah dapat ganti yang baru!

THANKS!!