Sunday, October 31, 2010

:: it is sunday and i missed my mom! ::

humm.. sunday... cuaca yang sangat baik.. langit biru dan cerah... angin sepoi bahasa... I MISSED MY SO BADLY!!  sunday like this, alone at home, hate this feeling!!! me rindu bau mak tumis sambal.. me rindu mak membebel!! me rindu mahu bergossip sama emak!! hurrgghh... tak pe sabar kan diri anda yuki.. minggu depan dapat alik kampung.. hooreeeyy.. even tak lama tapi ok laa kn.. dari x alik langsung.. cadang nya mahu balik raya haji.. mudahan tak ada apa yang menghalang.. hanya dapat cuti 2 hari.. so satu malam je at home.. what to do kan.. masih junior, tak dapat mohon cuti lama.. (tak pe tunggu laa dah confirm nanti!!).. buleh tak kita sambut raya haji sehari awal mak? so then along leh mamam dengan lebeh banyak?? rindu mahu mamam nasi himpit dengan sambal kacang mak yang power... start counting day from tomorow.. mahu balik kampung.. ooo balik kampung... >.<

Tuesday, October 26, 2010

Friday, October 22, 2010

:: Malaysian LAW for rapist ::



encik-encik perogol, agaknya serik atau takut tak melihat ini? ya ampun... yang melihat pun rasa bagai mahu terkencing!! apatah lagi yang menanggung! tapi rasa nya wajar laa hukuman sebat ni.. nasib baik laa tak ada hukuman sebat sampai mati!! tertanggal kulit dari isi... -_-" ngeri....

Sunday, October 17, 2010

:: cinta universal ::

memilih untuk mencintai,
dan bukan untuk memiliki...
kerana cinta itu maha luas..
ruang-ruang kosong dalam hati..
rindu dan cinta buat kamu..

Friday, October 15, 2010

:: when abah said it out ::

call mak this late eve, hoooohh suddenly mak bring out topic yang sangat hot! hoooh, ABAH MAHU ATURKAN ALONG PULA LEPAS INI... erkk... macam mana ini? macam gubra! what did abah plan? what is in his mind? abah memang susah di jangka, maka dengan muka selamba asking mak, is abah planning me a jodoh?? hoooohh... we r not in 80s... may be abah worried me not in serius relation, either me was too bz in work! sampai tak ada personal life! or may be abah takut me will choose en singh... hummm... if i do choose him, rasanya what will abah do? hummm... personally, me memang tak sedia in serius relation.. semuanya sangat complicated! diluah mati emak, ditelan mati bapa... macam mana ini? hayooooohh!


en singh, cepat laaa masuk jawi... -_-"

Tuesday, October 12, 2010

:: insomnia ::

ingatkan after this tak akan lagi insomnia.. hummm.. nampak gaya nya sembab laa mata g kerja minggu ni! @______@  hati rasa tidak senang lately! selalu berfikir sesuatu yang tak baik akan terjadi! hooohh!! sangat berfikiran negative! tapi sememangnya hati me tak pernah senang selepas tahu kenyataan itu! semuanya serba tak kena! mahu dilepaskan terasa sayang! mahu dilupakan tak mampu dek akal! hooohh... kadang kala me berharap me mampu berfikir dan bertindak waras!! dan juga tidak mementingkan diri sendiri! tapi me tak mampu.. tak mampu untuk menipu perasaan sendiri! gila!! memang gila apa yang me lakukan!! tapi me tak berdaya.. im helpless... his eye, his smile, his skin smell... semuanya berlegar dalam fikiran.. tak mahu pergi walau sudah dipaksa!! maybe he too, in my situation, tak terdaya... he said to me, " u jangan cakap macam tu lagi" ... my heart broke.. burst to tears.. sangat payah... at this age, relation adalah sesuatu yang sangat complicated! banyak yang perlu diambil kira, bukan satu hati sahaja yang perlu difikirkan... huhhh... sometimes too, selalu berfikir kenapa perlu me diduga seberat ini? kenapa antara berjuta manusia, pada dia juga perlu me sayang? dia yang tak dapat me miliki! -_-" kenapa terlalu lewat dia hadir? humm... tak lama lagi he will back to sp, maka sarat laa rindu ini! berharap me akan sangat cekal dan tabah, seperti mana me buka pintu hati me dan redha dengan ketentuan me terpaksa berkongsi kasih!

Sunday, October 10, 2010

:: kamu yang sangat jauh ::

kamu yang jauh,
tak tercapai dek tangan..
kamu yang jauh,
membawa bersama sagala cinta..
kamu yang sangat jauh, 
tinggal kan aku dengan sarat rindu!

:: mimpi yang aneh ::

lately selalu mimpi yang aneh-aneh.. week before me and wati mimpi yang sama! freaky!! sangat freaky!! mimpi me lari dari pelamin! me tak mahu tawen! wati was so scared.. me lagi laa scared!! mak kata selalunya mimpi goes other way.. but nama pun mimpi! mainan tidur je.. hooohhhh.. -_-"
then yest nite, me mimpi bumbung rumah me terbang! apakah? sangat scary! hooohh.. tak mahu fikir... tapi asik laa berlegar dalam kepala ni..

Monday, October 4, 2010

:: kenapa perlu kamu berbohong? ::

kenapa harus kamu berbohong dan lantas juga menyakitkan hati me? perlukah kamu lakukan ini? huhhhh! ya tuhan beri me kekuatan untuk memaafkan, sekali lagi juga untuk redha dengan kenyataan ini! andai memaafkan semudah melepaskan dia dari tangan! hummm.. mungkin juga tuhan mahu me beringat dan pulang ke pangkal jalan.. mencari kekuatan diri.. dan juga sayang pada diri lebih dari segalanya! banyak yang terlepas pandang, dalam ghairah mengejar cinta! dalam masa empat tahun segalanya amat mencabar diri me.. segalanya amat payah! teramat mahu, pergi jauh.. walau sekejap! sudah tak tertahan beban yang dipikul.. sudah seperti mengheret diri... banyak yang tercicir... dan juga tak terdaya lagi berpatah balik dan mengumpul semula segala apa yang tercicir itu! semuanya sangat menyakitkan! tak mahu lagi terluka! tak mahu!!! dan kamu... telah me cuba sedaya yang me mampu untuk memaafkan kamu... seikhlas mungkin, kerana cinta itu terlalu berkesan di hati me!

:: lari ::

emo.. sangat emo.. sedih.. rasa macam mahu lepaskan segalanya... lari jauh-jauh.. pergi tinggalkan semuanya!
mahu sendiri dan muhasabah diri.. mencari sisa kekuatan yang cicir selama aku berlari mencari kamu di sepanjang perjalanan yang maha payah ini! kadang kala terjatuh, bangkit dan mula sekali lagi berlari walaupun payah.. memang tak mampu lagi rasanya.. bagai hilang segala rasa dijiwa.. kosong lalu akhirnya aku hilang juga dalam lembar-lembar waktu yang berputar... buat sekian kalinya juga aku gagal...

:: jika kamu tahu sebanyak mana cinta itu untuk kamu ::

jika kamu tahu cinta itu sangat luas! sangat dalam! dan sangat tinggi... dan yang pasti semua itu untuk kamu! perasaan ini seperti terbang ke langit yang sangat luas! terbang bebas.. dan segalanya terasa ringan! tinggalkan segala masaalah yang sarat membeban kan akal dan fikiran..

Saturday, October 2, 2010

:: kamu memang pandai memujuk hati saya ::

kamu sememang nya tahu kelemahan me! macam mana mahu marah bila dapat pooh and eayore?? hayooohh.. terbang segala marah pagi tadi.. maaf yea kamu me maki pagi tadi.. -_-" emo dan sangat stress kebelakangan ini! sangat membebankan fikiran! berharap pooh dan eayore mampu bawa me lena hingga ke pagi.. sekali lagi, terima kasih kamu...